Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Columbia livingroom

Sunda golv för bättre hälsa

Våra produkter utgör en del av vardagen för miljoner människor – i hem, i sportarenor, på sjukhus, i skolor, på kontor eller i offentliga byggnader. Vi kommer alltid att känna ett stort ansvar inför våra användare. 

Därför använder vi oss av de mest krävande standarderna när det gäller produktkvalitet, luftkvalitet och hygien.

Produkter som överensstämmer med REACH-förordningen till 100 %

REACH (Registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier) är en europeisk förordning som styrs av ECHA (Europeiska kemikaliemyndigheten) och vars syfte är att sammanställa de kemiska substanser som påverkar, eller som misstänks påverka, människors hälsa och informera om hur dessa kemikalier får användas.

Vi garanterar konsumenterna att våra produkter inte innehåller några substanser som begränsats enligt REACH-förordningen.

gerflor-reach-compliance
Produkter som läggs utan lim

Vi har även, för att minska VOC-utsläppen i samband med lim, utvecklat innovativa produkter som kan läggas utan lim.

Dessa produkter läggs ut utan lim eller med en dubbelsidig vidhäftning i rummets ytterkanter.

Vi tror att lösningar som kan lösläggas är framtidens golv.

Förutom att de bidrar till en bättre inomhusluft så möjliggör dessa golv en enklare och snabbare läggning (besparing av tid och pengar) samtidigt som de erbjuder en enklare återvinning vid produktens livsslut (utan limrester).

Gerflor är ledande när det gäller lösläggning.

Redan år 2000 uppfann Gerflor vinylrullar med lösläggning och baksidor i textil, en patenterad Gerflor-teknik.

Dessa produkter utgör nu en referens inom limfri golvläggning. Fria golvläggningslösningar representerar i dag 25% av Gerflors försäljningssiffror. Utöver rullarna kan vi även erbjuda klickbara plattor och looselay-golvplankor med olika typer av klicktekniker som tagits fram och patenterats av Gerflor.

gerflor-environnement-usage-pose-non-collee
Innovation för enklare rengöring och bättre hygien

Förenkla underhållet

Förenklad och optimal rengöring av våra golv är en prioritet.

Rengöring motsvarar mellan 18 och 38% av koldioxidavtrycket för en produkts livscykel, eftersom den kräver vattenförbrukning, energi och städpersonal.

Underhållslösningar kan med stora marginaler minska kostnaden under produktens livscykel genom besparingar av rengöringstid, förbrukningsvaror eller åtgärder för metallisering.

Gerflor har investerat i innovation för att skapa effektiva ytbehandlingar. Dessa behandlingar krävs för att skydda golvbeläggningen från fläckar och smuts och underlättar underhållet.

Entretien Gerflor
Förläng den artificiella belysningen med hjälp av golvens färg

För att förbättra den visuella komforten för användare och för att minska energiförbrukningen i förbindelse med belysning har vi arbetat med golvens ljusreflektion och färg.

Ljusa färger ger oss möjlighet att minska energiförbrukningen i samband med belysning med 60% i jämförelse med mörka färger.

Med ljusreflektionsvärden (LRV), från 6 till 86% erbjuder Gerflor en stor färgskala som ger arkitekter möjlighet att välja det golv som lämpar sig bäst för ett projekts specifika ljusvillkor.

Kola salle de bain
Gerflor Design Lab har integrerats för att skapa vackrare interiörer

Gerflor Design Lab har alltid varit en integrerad del av Gerflor-gruppen.

Deras uppdrag är att bidra till användarnas välmående med hjälp av anpassade atmosfärer för våra tio marknadssegment. Varje år arbetar dem med kommande trender tillsammans med kunder och stora influencers.

Gerflors katalog innehåller över 4 000 egenframtagna dekorer.

Studio Design Gerflor
Förbättra akustiken och isoleringen

Vi är väl medvetna om ljudföroreningars inverkan på livskvaliteten, i synnerhet i bostäder, på hotell, inom vården och i utbildningssektorn och därför har vi utvecklat akustiska produkter med baksidor som innehåller skum eller kork för att drastiskt minska

  • ljud från föremål som ramlar på golvet
  • stegljud i rummet.

Vi erbjuder även en serie med akustiska underlag som är särskilt anpassade för golvplattor och golvplankor i vinyl.

Gerflor står vid din sida
Tjänster

Undrar du över något? Har du en fråga? Eller behöver du råd inför ditt projekt? Kontakta Gerflor-teamet och få svar på dina frågor.

   

 

 

Kontakta oss
Contact Gerflor

Gerflor, den bästa lösningen för dina golv

Gerflor-gruppen designar, tillverkar och levererar ett innovativt, dekorativt, miljövänligt och heltäckande utbud av flexibla golvlösningar. Vi erbjuder ett brett utbud golv och tillbehör inklusive klick och limmade vinylplankor och vinylgolvsrullar för att förbättra din heminredning, såsom golv till sovrum, kök, hallar och badrum.

Vårt produktsortiment uppfyller de specifika behoven för varje marknadsapplikation. Vi strävar alltid efter att skapa inspiration, välbefinnande, säkerhet, prestanda och avkastning på investeringen 

Detta alternativ kommer att filtrera resultaten för att endast visa lagerförda produkter.